Tynnyrisauna

Tynnyrisaunamme historiaan liittyy paljon värikkäitä tapahtumia, hikeä, muistoja ja muistikuvia. Kaikki sai alkunsa vuonna 1998 kun silloinen OIO:n hallitus pohti mistä saada sauna yhdistykselle. Ajatuksen lopputuotteeksi syntyi tynnyrin muotoinen liikuteltava sauna. Ajatus saatiin toteutettua Karhun sekä lukuisten muiden sponsorien avustuksella. Ensimmäiset löylyt heitettiin 20.3.1999.

Täysin kolhuitta sauna ei vuosien varrella ole selvinnyt. Remonttia on saatu tehdä niin pienten palovaurioiden kuin yhteentörmäyksenkin takia. Kokemuksen kautta on myös opittu, ettei sauna mahdu alikulkutunneliin.

Tynnyrisauna on pääosassa Oulun Insinööriopiskelijoiden vapun vietossa. Sauna työnnetään silloin sen telakkapaikalta, Oulun Insinöörien talolta Villa Kaljaasilta Hietasaaresta, Otokylään ihmisvoimin välillä kaupungilla taukoja pitäen ja urheilujuomaa juoden. Kaikki ovat tervetulleita myös tänäkin vappuna saunomaan ja pitämään yllä mainettamme kovina löylynheittäjinä!

Saunominen ei jää pelkästään vappuun, vaan sauna on käytössä ympäri vuoden. Saunassa viihtyy erityisen hyvin, totta kai loistavien löylyjen, mutta myös Karhunkolon ansiosta. Koloon mahtuu osapuilleen kaksi korillista huurteista. Ja pysyy viileänä.

Tynskässä kerralla saunoneiden ihmisten määräennätys lyötiin jälleen kerran uusiksi vuonna 2014 Tynskän työnnön yhteydessä. Ihmisiä Tynskässä oli kerralla 32 joten edellinen, vuoden 2013 ennätys lyötiin yhdellä hengellä. Sisällä olleiden kertomuksen mukaan tunnelma oli varsin tiivis, mutta mikäänhän ei estä rikkomasta tätäkin ennätystä! Pistetään taas tänä vuonna hieman paremmaksi!